brew-monk-alles-in-een-brouwsysteem (6)

Brouwketel

Bier brouwen met een automatische brouwketel

Bekijk de video

Brouwketel – Zelf bier brouwen in een  automatische brouwketel

Brouwketel

Ben je klaar met het brouwen van 5 liter bierbrouw pakketten en wil je het groter aanpakken? Brouwpunt helpt je graag aan de volgende stap! Kies jouw automatische brouwketel en vul aan met losse tools. Uiteraard zijn onze ingredientpakketten ook verkrijgbaar voor grotere volumes.

Brouwketel assortiment

Brouwketel met bijbehorende tools

Automatische brouwketel van Brew Monk

Brouwpunt heeft de Brew Monk brouwketel in het assortiment opgenomen omdat het de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. Brew Monk staat hoog aangeschreven als automatische brouwketel. Een automatische brouwketel heeft als voordeel dat je de maisch, filter/spoel en kook stap in dezelfde ketel kunt doen. 

Zie hieronder de eigenschappen van de Brew monk brouwketel

Filter kuip met twee standen

 

brew-monk-alles-in-een-brouwsysteem (6)

Verstelbare pomp

 

Uitschuifbare overloop pijp 

 

Display voor de instellingen 

 

“Vandaag mijn Brew Monk brouwketel ontvangen. Keurig verpakt en binnen 2 dagen geleverd. Handleidingen zijn duidelijk en eerste pakket staat klaar. Benieuwd naar het resultaat!”

– Raff Matser, Antwerpen

“Voor de verjaardag van mijn vriend heb ik de Brew Monk brouwketel gekocht. Hij is er echt super blij mee.”

– Jolijn van Zanten, Amsterdam

“Ik heb 4 keer een ingrediëntenpakket in een pan gebrouwen, veel werk voor 5 liter bier. Nu met de 30 liter brouwketel in één keer 3 kratten blond bier gebrouwen. “

– Joey Bollen, Purmerend 

Brouwketel - De meest gestelde vragen

Er zijn verschillende soorten brouwketels beschikbaar van Brew Monk. Ze hebben een 30, 50 en 65 liter brouwketel. In de meeste verkochte variant, de 30 liter brouwketel, kan in totaal 34 liter en dan heb je hem tot de rand gevuld. Onmogelijk om dan nog te kunnen maischen, filteren of koken natuurlijk. 

De hoeveelheid die je kunt brouwen hangt af van de bierstijl die jij gaat brouwen. Een Russian Imperial Stout bevat al vaak 1 kilo mout per 2 liter bier. Dat betekent dat je voor 15 liter stout 7,5 kilo mout gebruikt. Dan zit je brouwketel al aardig vol. Ben je meer een Weizen of Blond bier drinker, dan gebruik je 1 kilo mout op 4 liter en kun je wel 25 liter bier in een batch brouwen.

Het aantal liters van de brouwketel staat dus niet voor het aantal liter bier wat je kunt brouwen, maar voor de inhoud van de ketel en het is aan jou om te bepalen hoeveel je ervan gaat gebruiken!

Bij Brouwpunt vinden we het belangrijk dat onze klanten een eerlijke prijs betalen. We hebben de prijs daarom zeer scherp ingezet. Voor de Brew Monk 30 liter betaal je nu € 380,00. Wil je grotere volumes kunnen brouwen en wil je de 50 liter Brew Monk Magnus € 534,95. Brew Monk heeft een 65 liter variant, deze kunnen wij voor klanten aanschaffen, maar hebben wij niet standaard op voorraad. Neem  contact op als je daar in geïnteresseerd bent en we bieden de brouwketel voor een scherpe prijs aan.

Voor je gaat brouwen in een brouwketel is het goed om na te gaan wat een brouwdag je ongeveer gaat kosten. Je hebt natuurlijk ingrediënten nodig om bier te kunnen brouwen. Brouwpunt biedt 5, 10 en 20 liter moutpakketten aan. Je kan ervoor kiezen om de ingrediënten zelf aan te schaffen als je verstand hebt van recepten samenstellen en weten hoe je het maisch en kookschema moet bepalen. Je hebt dan alleen nog een moutmolen nodig als eenmalige investering.

Een brouwketel verbruikt gemiddeld 1,8 KWH per uur en je ketel staat ongeveer 2.5 uur te verwarmen. Dit maakt de kosten voor stroom 1 euro per brouwdag.

Bier brouwen kost ook water, je bent aan het reinigen, brouwen en koelen. Zeker het koelen kost kraanwater. Gemiddeld ben je hier ook 1 euro per brouwdag aan kwijt.

Zet je kosten af tegen de 75 flesjes die je haalt uit een brouwdag van 25 liter bier en vergelijk dat met bier uit de supermarkt. Je haalt het geld er dus zeker snel uit!

Nee het schoonmaken van een brouwketel is niet veel werk. Het is wel heel erg belangrijk! Er zijn 2 momenten dat je de brouwketel schoonmaakt, namelijk:

Voor een brouwdag
Je hebt je brouwketel na de laatste brouwdag netjes weggezet en het is nu tijd om te brouwen. Reken ongeveer 30 minuten voor het reinigen van je brouwspullen. Vul de ketel met 1/3 water en voeg de juiste hoeveelheid oxi toe. Zet de temperatuur op 60 graden en laat de pomp lopen. Zo reinig je de ketel nog een keer extra en kun je direct je brouwmaterialen ook reinigen in je ketel. Spoel de ketel een keer om na de 30 minuten en je bent klaar om te brouwen!

Na een brouwdag
Het is belangrijk om na je brouwdag de ketel goed schoon weg te zetten. Overal kunnen bostel resten zitten en deze wil je niet in het volgende brouwsel hergebruiken. Gebruik weer oxi om de resten goed uit je ketel te kunnen reinigen.

Het oog wilt ook wat, dus haal ook viezigheid aan de buitenkant van je ketel weg en veeg hem met afwasmiddel schoon. Kleine moeite, maar je ketel ziet er weer als nieuw uit!

Brouwen in een brouwketel is niet per se makkelijk, het vergt nog steeds vakmanschap van de brouwer. Het is niet dat je in een brouwketel meteen het perfecte bier gaat brouwen zonder skills. Er wordt wel iets van je verwacht!

Het voordeel van een all-in-one brouwketel is dat je alle stappen in hetzelfde apparaat kunt doen. Je kunt tijden instellen en ook de temperatuur wordt voor je geregeld. Je kunt ervoor kiezen om tijdens het maischen niet te roeren en tijd te besparen, maar wel roeren komt je rendement wel ten goede.

Een all-in-one brouwketel bespaard ook vooral ruimte in je huis.

Op de Brew Monk brouwketel heb je standaard 3 jaar garantie. Die tijd ga je er zeker mee doen. Maar verder is dit compleet afhankelijk van het gebruik en onderhoud wat jij doet met de ketel. Ze zijn gemaakt om voor altijd mee te gaan en dat kunnen ze ook. 

Zelf bier brouwen

Grotere ingredientpakketten  

Bij Brouwpunt verkopen we ook 10, 15 en 20 liter ingrediëntpaketten. Bekijk onze recepten en selecteer het aantal liters dat je zou willen brouwen. 

ingredientpakketten

BEKIJK ONZE MEEST RECENTE BLOG POSTS

Waterkwaliteit: het geheime ingrediënt van jouw bier

Water is niet zomaar een vulmiddel in jouw bier. Het vormt maar liefst 90 [...]

Het belang van temperatuur tijdens het bierbrouwen

Temperatuur is een van de meest cruciale factoren bij het brouwen van bier. Het [...]

De rol van mout in bier: Wat is het en hoe kies je?

Mout is misschien wel het belangrijkste ingrediënt van bier. Het bepaalt niet alleen de [...]

Perfecte zomerbieren: van rosé bier tot radler

De lente is in volle gang en de zomer komt eraan. Dat betekent dat [...]