Maischpan isoleren

Hoe houdt je de temperatuur constant tijdens het maischen?

Tijdens het maischen van je brouwsel zijn er verschillende stappen waarin je brouwsel moet rusten op een bepaalde temperatuur. Hiervoor hoeft niet steeds je warmtebron aan te staan. Om te zorgen dat de temperatuur in je maischpan langer constant blijft, is het verstandig om je pan tijdens het maischen te isoleren. Door een isolatielaag aan te brengen kun je ongeveer 1 á 2 graden temperatuur daling per 10 minuten voorkomen. 

Wil je zelf bier brouwen? Check de 7 brouwstappen!

Welke materialen heb je nodig om een maischpan isolatiedeken te maken?

Radiator folie 2 meter
Plak klittenband

Maischpan isolatiedeken maken doe je zo!

Stap 1

Knip de radiator folie op de juiste hoogte van je pan. Houd aan de onderkant iets meer ruimte over zodat je tijdens verwarmen geen kans hebt op verbranding. 

Wikkel de folie 3 keer rond je pan voor optimale isolatie. Bij de 3de keer knip je de folie af.

Stap 2

Knip op de juiste hoogte de gaten van de handgrepen. Zorg dat je dit goed doet, want je isolatiedeken zal hier op blijven hangen.

(In dit voorbeeld erg strak vastgezet, dit ziet er niet altijd mooi uit maar is wel effectief)

Stap 3

Wikkel de radiatorfolie 3 keer volledig om de pan en zorg dat deze goed om de handgrepen heen zit. Plak nu op het uiteinde van de folie de klittenband. Je isolatiedeken zal nu goed blijven zitten om je pan. 

Pas wel op tijdens het verwarmen tijdens het maischen. Ze je warmtebron niet te hoog om vlammen tegen de deken te voorkomen.

Stap 4

Tijdens iedere brouwdag kun je nu het isolatiedeken gebruiken en ook weer makkelijk verwijderen. Gebruik deze alleen tijdens de maischstap, koken wordt te warm voor de folie en heeft geen meerwaarde meer.

Bekijk ons bierbrouw pakket assortiment

Bekijk onze blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code